tisdag 30 juni 2009

Bra c-förslag om klimatskatter till småföretag
Ett utmärkt c-förslag om att använda pengarna som kommer in från klimatskatten till satsningar på småföretag som vill utveckla kliamtsmarta produkter och tjänster. Det kan handla om åtskilliga hundratals miljoner som på så sätt utvecklar och stärker svemska företag, ger exportmöjligheter och jobb.

Samtidigt kommer kritik.
Maud och partiledningen måste stoppa centralstyrningen och toppstyrningen av partiet, säger Erik Hultin som startade centeruppropet för mindre toppstyrning och mer folkrörelse. Han har rätt på många sätt. FRA, Ipred, beslutet om mer kärnkraft, medlemsomröstningen, EU-valet, bristen på ödmjukhet...Ja, det är lätt att kritisera men det finns goda skäl. Partilednigen måste helt enkelt lyssna mer och se till att stämmorna blir som förr, där alla motioner behandlas var för sig och med stämmor varje år och återkommande dialoger med distrikt och medlemmar.

Men Maud skall också ha beröm
för att hon är tydlig, engagerad och positiv. Näringslivsfrågorna sköter hon bra och förslagen i Almedalen om klimatsatsningar i småföretagen är rätt ingång.
Att som ungdomsförbundet med ordföranden Magnus Andersson i spetsen tro sig lösa problemet med tillbakagångar med sammanslagning är dock alldeles för enkelt. Centern behövs, centern skall vara kvar, centern skall bli bättre och centern skall bli större.

Vi måste klara de mest utsatta i Värmdö - c och kd kräver mer pengar
Det är ett måste för Alliansen och alla folkvalda företrädare. Nu har vi sett till att resursskolan
blir kvar och får ökade resurser . Det handlar om barn med stora behov och det är där vi som förtroendevalda måste visa att vi verkligen stödjer dem och deras föräldrar. Nu kommer en lika svår utmaning att lösa våra ökade sociala problem med alkohol, utslagning, hjälp till hemlösa, arbetslöshet och att finna lokala lösningar i Värmdö i stället för dyra och osäkra institutionsplaceringar. Det kräver insatser och pengar. Socialbudgeten går med underskott. Vi måste lösa detta.
Att sälja Kvarnbergsskolan som c och kd föreslår är ett drastiskt förslag. Men vi vill med detta visa på frågans betydelse och att intäkter måste till. Vi tar gärna emot andra förslag.

För övrigt har jag badat i Grills med Emma och flickorna i dag och Åsas kompis Marie och hennes pojkar Oskar och Arvid. Någon kilometer sim blev det också... solen skiner.

Inga kommentarer: