onsdag 20 september 2017

S-Budgeten har fått mycket plats i media, oj vad mycket S Satsar, oj vad bra det går för Sverige.
Jag tar Dn i dag som exempel DN.se/debatt. Först en helsidesartikel på debatt med bara plus med Magdalena Andersson, Per Bolund och Ulla Andersson (V). Sedan en helsida till på DN.se/Nyheter. där man talar om att trots alla 40 miljarder på förbättrad välfärd så sänker regeringen skatten med sex miljarder.

Och så talar man om att regeringen ändå har 40 miljarder kvar som säkerhet
för framtida konjunkturnedgångar. Den sänkta pensionärsskatten med 4 mdr fick stor genomslag i veckan och nu får höjningen av barnbidraget med 200 kr per barn stor utrymme sista dagen när budgeten presenteras.. Och de har varit godbitar ända sedan sommaren i stort sett varje dag. Kritiken mot att satsa så mycket pengar i högkonjunktur och risken för överhettning har drunknat i alla förslagen.
Tycker oppositionen kommit ut mycket sämre och nästa så jag faktiskt tycker medias bevakning varit, ja säg något lämpligt ord....

Och Trump pratar på i FN och hotar med kärnvapen krig mot Nordkorea.
Det är ju ingen som vet om pratet är prat, eller om det finns något bakom. Hittills har det varit prat varje gång, men någon gång måste  Trump visa att det inte är bara prat och det är detta som är farligt. När han säger att Nordkorea måste välja - stopp för kärnvapnen, eller krig. Allvarligt är det. FN måste gå in tydligare med sanktionerna. Ingen nation kan väl vilja ha hot om kärnvapenkrig hängande över sig.



Inga kommentarer: