lördag 24 februari 2018

Ankomstcenter för alla nyanlända är kanske ingen dum idé. 
Det är ett förslag som kommer från utredningen av asylmottagandet enligt vad som kommit fram dn.se/debatt.. Asylsökande skulle där vistas den första månaden för att få samhällsinformation om Sverige och där yrke och utbildning kan kartläggas och motiven för asyl. Det skriver två kommunalråd, ett nuvarande Lars Stjernqvist (S) och ett fd Gunnar Hedberg (M). Båda har varit nationella flyktingsamordnare och har stor erfarenhet av frågorna.
Asylcentren kan spridas ut över landet som gör det lättare att få en jämnare fördelning av asylsökande.

Och nu tillsätter regeringen en liknande flygtutredning som Centern informerade om i går, med biobränslen och forskning om minskade utsläpp
Mycket bra. Utredare blir förra språkröret i Mp Maria Wetterstrand som arbetat mycket med dessa frågor och har ett stort kontaktnät i både Sverige och Finland. Hon hänvisar också till Centern "som visat intresse för frågan"....Ja, det har vi.

Fi har valkonferens och borde ha gått kraftigt framåt av metoo kampanjen, men det har man inte gjort. 
Fi har knappt synts alls och medlemsantalet har gått ner från 22000 år 2014 till 5500 år 2017. Man kan nog ta lite röster från ett havererande Mp, men det räcker inte till riksdagen. Det är för smalt men ska uppmuntras i alla fall.

Inga kommentarer: