torsdag 29 november 2018

Och i går var det kommunfullmäktige med budget och heldag och halvnatt. Majoritet för Värmdö med Alliansen plus Mp fick igenom hela budgetförslaget.
och det var ett väl förankrat budgetförslag som vi diskuterat med vår förhandlingsgrupp Kristina Lång, Miranda Ahlers och Malin Dohlvitz-Strandlund.
.Vi utgår från varje människa,oavsett bakgrund och förutsättningar. Vi tror på individens förmåga och vilja att ta ansvar och att ha makt över sin egen vardag. Så inleds budgettexten. Mänskligt och ideologiskt..

Vi satsar på kärnområdena förskola, skola, äldre, finktionshindrade, klimat, miljö, boende och infrastruktur.
Och vi understryker hu viktigt det är med ett gott bemötande från kommunen mot individer, företag, ja alla värmdöbor som har kontakt med kommunen.. Befolkningsutvecklingen med byggande och trafikträngsel måste bemötas och här tog jag upp vårt krav på satsning på pendelbåtar från Värmdö,/Mörtnäs till Stockholm.

Vi behåller skatten oförändrad på 19,17 kr per skattekrona.
Glad över att samarbetet gått så bra i h¨budgetförhandlingarna med Alliansen och Miljöpartiet. Nu ska vi basa lösa regeringsfrågan också som nu går in i ett viktigt skede där Centern och Annie har huvudrollen och där C och L när detta skrivs har ställt hårda krav för att släppa fram en S-regering.

Inga kommentarer: