söndag 25 augusti 2019

Det finns många Trump personer. Bolsonaro i Brasilien är en av dem. Nu hotar en massiv kritik,från hela världen hans existens och då sätter hn in militären för att stoppa bränder.a
Aktivister demonstrerar utanför Brasiliens ambassader runt om i världen. Han vill låta bränderna fortsätta för att det gynnar landets jordbrukare som vill ha mer mark. Räcker en åker stor som Gotland?

Beskedet om militären kommer efter det att Irland och Frankrike meddelat att att det inte tänker godkänna handelsavtalet mellan EU och det sydamerikanska  handelsblocket Mercosur. Också Frankrikes president Macron börjar dra i handbromsen och det blir extra hårt för Brasilien när handelsblocket G7 samlas i Biarritz Frankrike..

Tragiskt och på många sätt obegripligt. Om man nu vill minska skogarna så finns det ju mer accepterade sätt att lösa det än att bränna ner dem Men Bolsonare tycker att det är en framgång för hans politik som inte tror på klimatkrisen och inte vill att anta länder ska lägga sig i och "kolonisera" Brsilien.Bolsonaro verkar ändå förstå att han nu är ganska ensam och att han inte kommer att respektereas internationellt om han inte stoppar bränderna.Vi får väl se vad han beordrar militären att göra. Men att sätta ny skog som motsvarar Gotland, det kommer vi inte att få se...Obegriplig personer och lika,obegripligt att det kommer så långt innan de stoppas. Hur har världen blivit så´n?

Inga kommentarer: