måndag 9 oktober 2017

Annie kan vara mer än mycket nöjd med partiledardebatten i kväll. Sakligt, lugnt och säkert om vad Centern vill och inga personangrepp. Det räcker med att säga så.
Ta flygskatten t.ex som Gustav Fridolin tog upp i vartannat inlägg. Varför vill inte Centern ha en flygskatt? Annies svar var att det är utsläppen som ska minskas och inte flyget i sig, precis som för andra transportmedel. In med mer biodrivmedel i flygbränslet. Att bara lägga en skatt på flyget betyder att små flygplatser i glesbygd och inland riskerar att läggas ner om de blir dyrare att flyga dit.

Ulf Kristersson gjorde en bra debatt  i debuten som partiledare för M. Han är snabb i argumenteringen men mer resonerande än provocerande
Och enklare jobb är naturligtvis bättre än ingen lön alls för utlandsfödda invandrare. Löfven talar om att vi vill sänka lönerna, men det går inte att bara sänka för en grupp, Fel Löfven. De personer vi (för Annie Lööf tyckte likadant) talar om är människor som i dag inte har någon lön alls. De får alltså inte sänkt lön för de har ingen att sänka. De får en lön som de inte har någon alls  dag.

Den ökande kriminaliteten och brottsligheten beror på alltför stor invandring, sa Jimmy Åkesson. Det är ett importerat problem. Jasså, sa Lööf. Titta på er eget parti...En replik som tog. Men alla partier, även Jonas Sjöstedt och vänstern var för fler poliser. Ebba Bush Thor ville förbjuda medlemskap i  extrema organisationer, men fick hårt motstånd från Björklund. Och det hotar yttrandefriheten

Slutsats:Ulf Kristersson startade bra. Han är en mer resonerande partiledare och skapar inte konflikter. Han kan bli en "farlig" konkurrent till topposten i Alliansen som i dag innehas av Annie. Men Annie "ska vara mer än mycket nöjd" med debatten. En svårighet för Centern och Alliansen kan bli om Jan Björklunds stöd för Macrons förslag om en EU-skatt på koldioxidutsläpp drivs hårt. Centern är emot EU-skatter och ett EU som går mot en statsbildning och det gör man om man inför egna skatter.



Inga kommentarer: