lördag 14 oktober 2017

Trumps prat om avveckling av Iranavtalet om nedrustning av kärnvapnen är som det mesta från honom obegripligt om man inte förstår att allt som Obama gjorde var skit.
Det handlar om  Obamacare om sjukvården, handelsavtal som TTIP och handelsavtalet med Canada och Mexico, muren mot Mexico.... Det är det enda som man skulle kunna förstå. Trumps vägran att "certifiera" avtalet från 2015 för att Iran inte följt det krockar med såväl hans egen utrikesminister som försvarsministern och säkerhetsrådgivare som säger att det har Iran gjort.

Nu överger nog inte Trump avtalet även om det är " det sämsta avtalet i USA:s historia"
Trump kan inte överge sina rådgivare totalt gång efter gång och varje gång se att USA:s ställning i världen försvagas. "America first" har blivit "America out", 19 mars 2019 lämnar Trump presidentjobbet. Han har fått sparken av sina egna, USA och omvärlden. Kom ihåg datumet.

Nu ska jag lyssna på Ulf Kristerssons linjetal på M-kongressen och det blir mer höger även om hans sätt är mer resonerande än provocerande. Men höger blir det med Gunnar Strömmer som ny partisekreterare.
Dagens bud från Strömmer är att Alliansen ska bilda regering efter nästa val även om den blir mindre än de rödgröna. "Centern och Liberalerna säger att de inte vill bilda regering om Alliansen är mindre än de rödgröna men vår linje är att det ska vi visst det", säger Strömmer i dn.se/nyheter i dag. Punkt.
Hur länge håller Alliansen med den attityden? Hela M:s skifte av ledare,partisekreterare och politik väcker frågorl många frågor.



Inga kommentarer: