måndag 20 november 2017

Mugabe är seg och ger sig inte. Han vill dö som president, inte som fånge i sitt eget land där han varit president i 37 år.
Nej, Mugabe avgick inte på presskonferensen i går, där folk satt och stod och väntade på hans besked. Det kom inget. Hans parti Zanu-PE har röstat ur honom ur partiet, men det ändrade inget för M. Han talade på presskonferensen omgiven av de generaler som tidigare stöttat de som vill bli av med honom.

Nu inleds en process mot riksrätt, 
men det kan ta veckor, kanske mer. Jag är positivt överraskad över att de som vill avsätta honom, som i stort sett tycks vara oppositionen och hela folket ändå försöker få honom att avgå själv först. Man ska sedan följa den egna konstitutionen och få en juridiskt och politiskt accepterat  avgång. Inga militära insatser, ingen internt krig. Föredömligt mitt i röran.

En tam kongress för Liberalerna avslutas med gamla frågor och en "gammal" partiledare som fortsätter.
Nej, det gav inget lyft för L, trots att Jan Björklund tog av sig kavajen och kavlade upp ärmarna första kongressdagen. Debatt om att stoppa slöjor och friskolor vinner inte ett liberalt parti några röster på även om det inte blev kongressens beslut.Ingen nytändndning. För mycket av gammalt med skola och integration som vi har hört till leda.


Inga kommentarer: