onsdag 22 november 2017

Mugabe avgår, sänder ett brev till partiet som uteslutit honom. Han gör detta för att undvika riksrätt. Det är ett tragiskt slut för frihetshjälten i alla fall.

Putin vill tala om att han och Ryssland är mitt i världspolitiken och bjuder nu in Turkiets och Irans statschefer för att diskutera fred i Syrien
I veckan var det Syriens president al-Assad som var i Moskva och diskuterade samma sak. Ryssland har stött honom under hela Syrienkriget trots alla människor, mest civila, som hans trupper dödat. al-Assad vill inte diskutera med oppositionen i Syrien som dessutom också är splittrad. Ser ut som han med Rysslands hjälp stärker sin ställning när USA och EU verkar ha tröttnat på att finna en lösning.

Tyskland skakar om inte Merkel kan få ihop en ny regering med CDU/CSU, FDP och de Gröna. Och så ser det inte ut, när förhandlingarna nu spruckit.
För de Gröna handlade det om att återuppta familjeåterföreningen, men det ville inte FDP, ett högerliberalt parti, Merkel vill hellre ha nyval än en minoritetsregering. Det kan bli jobbigt för henne som då tappar lite av sin gloria att förhandla och kompromissa. Hon kan förlora ett nyval och då... Merkel, auf wiedersehen.

Kristersson behåller i stort ledningen i DN/Ipsos med 21 procent och SD ökar igen till 16. Centern ökar också till 11, bra.
Det är viktigt eftersom det visar att nedgången efter Kristerssons första ordförandetid, då inte är permanent. Tre partier kämpar vid spärren, L,Mp,Kd med 5,5,3 procent. Att prata val med dessa osäkerheter är bara bortkastad tid.

Inga kommentarer: