tisdag 21 november 2017

Nya bud i Zimbabwe där Mugabe ser ut att ha tagit sig ur krisen, åtminstone tillfälligt. Allt verkar öppet och mycket osäkert.
Det som är positivt är det jag skrev om i går att det som nu händer sker utan våld, eller krigiska inslag. Armén var med på Mugabes sida när han i går talade om att han har en uppgörelse med armén och  vice ordföranden i partiet, Mnangagwa som han själv nyligen avsatt. Nu ser det ut som Mugabe återinstallerar Mnangagwa som vice president. Det är en seger för Mugabe, hur länge den sedan varar.

Nya misstag av Migrationsverket som utvisar syskon utan ordnat mottagande i hemlandet som ska vara krav för utvisning. dn.se/nyheter
Fler sådana syskonutvisningar är tydligen på gång och det som står klart är att någon rättssäker asylprocess är det inte. Varför ligger Sverige så lågt när det gäller beviljad asyl?  Frankrike, Spanien, Italien, Luxemburg ligger på 80-90 procent beviljade asyl för ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan medan Sverige ligger på bara 50.

Jag säger det igen. När kommer regeringens reträtt? Om inte de politiska skälen räcker så  borde de mänskliga göra det.

Merkel i en rävsax. FDP hoppar av förhandlingarna om en ny regering, Socialdemokraterna vill inte gå in i en ny koalition. Merkel vill inte ha en minoritetsregering och då återstår bara nyval.
Något som efter Merkels nedgång i opinionen kan medföra ännu sämre val för CDU/CSU och att Merkels  tid som förbundskansler är över.


Inga kommentarer: