onsdag 1 november 2017

Stor positiv intervju med Ulf Kristersson, han startar bra.dn.se/nyheter.
Ständiga anklagelser i politiken, avsiktliga missförstånd har blivit för mycket, Vi behöver mer glädje i politiken. Det är rätt attityd. Man måste kunna ha olika åsikter, men också kunna tala med varandra på "ett vuxet sätt". Ulf talar också om hoppfullhet och det är mycket roliga att se en partiledare som har entusiasm, engagemang och hoppfullhet i bagaget än ständiga pessimister och negativister. Även om du inte tycker om en fråga kan du ju presentera ett positivt alternativ.

Jag tänker inte samtala, förhandla eller kompromissa med Sd, är ett tydligt besked, inte minst om man jämför med Anna KB.
Det räcker med att Alliansen är större än socialdemokraterna för att Ulf vill bilda en Alliansregering. Det ställer krav på Löfven att skapa en regering och en gemensam budget med V och Mp och det kan bli svårt.Han vill komma överens med S i de övergripande stora frågorna och därför "önskar" han att Alliansen  lämnar gemensamma besked om de stora framtidsfrågorna. ekonomi, jobb, migration, arbetsmarknad. Bra, säger jag. Han har tänkt. Tror också han kan räkna med ett mindre SD än i dag, kanske mycket mindre.

Puigdemont och Kataloniens ledare är i Flandern och diskuterar mer självbestämmande för regionerna. Jag tror inte Flandern vill driva samma separatistlinje, men intressant ändå.

Lättare få uppehållstillstånd för personer med verkställighetshinder, t.ex att länder inte vill ta emot dem, eller andra synnerligen mildrande omständigheter. Bra, säger jag. dn.se/nyheter


Inga kommentarer: