onsdag 18 september 2019

Har haft tid att lyssna på budgetdebatten på förmiddagen och tycker med ryggmärgen att den inte är så dålig. Tvärtom, det är ett gediget arbete med flera partier som står bakom.
Det tycker jag är något positivt. Det är ingen blockpolitisk budget med ett politiskt block höger eller vänster som står bakom. Tvärtom, det är en budget med både höger och vänster och också starka inslag av miljö och klimat om man ska tala om Gal-Tan skalan. Och där har Centern och Miljöpartiet haft det största inflytandet och det är.naturligtvis mycket bra.

Man kan faktiskt säga att det breda politiska samarbetet över blockgränserna fått testa sina prioriterade frågor inte bara i tal utan också i verkligheten. Som jag ser det verkar också de ingående partierna S, MP, C och L i huvudsak nöjda med förhandlingarna och förslaget. Tycker faktiskt det är positivt. Moderaterna har kommit helt bort, Kd har inte längre samma lyskraft SD går fram av bara farten och behöver inte säga så mycket. Vänstern och Ulla Andersson är helförbannade och får säkert nya opinionsframgångar på kritiken mot att värnskatten avskaffas.Från vänsterns medlemmar finns dock en kritik mot att partiet är för flata och den drabbar Jonas Sjöstedt som hittills legat säkert. Prat om att det är dags att byta partiledare har kommit upp.

Vi ska vara nöjda i Centern med förhandlingarna och resultatet och Annie Lööf och Emil Källström. Det tror jag också kommer att visa sig på riksstämman som inleds om en vecka i Karlstad dit jag snart åker ner.

Inga kommentarer: