måndag 9 september 2019

Vänstern med Jonas Sjöstedt kräver nu Höghastighetståg snarast möjligt och dubbelspår till Norrland. Bra, men upprusta andra banor först.
Jag har varit tveksam till höghastighetstågen av fler skäl. De gäller bara mellan Sveriges största städer, Stockholm. Göteborg och Malmö. De kan inte stanna vid alla stationer, inte ens de största på vägen för då blir det inga höghastighetståg Det kostar enorma summor eller beräknat till 280 miljarder, men hittills har ingen infrastruktursatsning hållit ingånssumman när allt är klart. Vi behöver rusta upp många mindre banor, t.ex inlandsbanan  där det också bor folk....

Tycker ändå att Jonas har förstått delar av detta genom förslagen om dubbelspår mellan Gävle och Härnösand, alltså förbi min hemstad Sundsvall... och. 
Norrbottniabanan mellan Umeå och Luleå ska tidigareläggas. Det är också bra. Infrastrukturminister Thomas Eneroth har pratat om samtal med de andra partierna sedan han tillträdde, men jag har inte sett något. Jonas vill betala med lån och att kraven på överskott i statens finanser varje år ska skrota och ersättas med ett balansmål. Det går nog att köpa när statsskuld och ränta är så låga som nu, men hur länge? För klimatet är det en bra satsning,där råder ingen tvekan.

Inga kommentarer: