torsdag 22 augusti 2019

Nej vi ska inte ha mer kärnkraft och börja om igen med en ny energikommission
Nu kommer nya  bud från Moderaterna och Kristdemokraterna om mer kärnkraft, Det betyder att energiuppgörelsen  från 2016 ifrågasätts och ska ändras så at mer kärnkraft kan komma in i framtiden.Nu är inte bara M och Kd för mer kärnkraft utan också nyvalda Nyamko Sabuni, Liberalerna. Nu skakar också januariuppgörelsen.

Att det är allvar visar Moderaterna partiledare Ulf Kristersson som vill ta ett omtag om energipolitiken där alla åtta riksdagspartier inbjuds för atta diskutera en ny uppgörelse i en ny energikommission.Vi minns att Liberalerna inte var med i den förra uppgörelsen 2016 just för att de inte fick med mer kärnkraft i sina krav.Nyamko Sabuni ska träffa statsminister Stefan Löfven i frågan men energiminister Ygeman säger direkt nej till mer kärnkraft. Hoppas verkligen Löfven gör detsamma Moderaterna talar om en fossilfri energiproduktion 2040 och inte en förnybar.
Fruktasnvärt tråkigt och oproffsigt  att börja om igen med energikommissioner. Allt visar att kärnkraften är både dyr och farlig och att vind- och solenergi ökar hela tiden och att vi inte behöver kärnkraften Sluta med det här nu.

Inga kommentarer: