söndag 11 augusti 2019

Utmärkt att Sverige om ett alternativ till Nato vill gå med i den organisationen European Intervention Initíative som Macron startade för ett år sedan.
Det är en Europeisk försvarsorganisation  som ska syssla med säkerhetspolitiska bedömningar och också samordna insatser i olika kriser. Det är nu tio länder som är med i organisationen och det är inte vilka som helst: Tyskland, Storbritannien, Finland och Danmark bl a. Det är länder som Sverige redan i dag har ett bilateralt försvarssamarbete med.

Mycket bra arbete av försvarsminister Peter Hultqvist som säger att det är bra att vara med i olika nätverk och samarbetsgrupper som kompletterar varandra. Jag håller verkligen med. Vi samarbetar i dag med de nordiska länderna och med USA och enskild natoländer i krigsövningar och det är ganska  naturligt att nya samarbeten kan komplettera detta. Det gör det också svårare för de som driver kravet på att Sverige ska gå med i Nato när de ser att vi som militärt alliansfritt land redan är med i grupper och samarbetsorganisationer. Bra Peter Hultqvist.

Inga kommentarer: