lördag 16 augusti 2008

En lördag med lite av varje. Skärgårdskampanj med utdelning av flygblad "Livskrafft och god miljö - en politik för hela länet" om centern och skärgårdspolitiken i Mölnvik och på Djurö. Intresset för centern var ganska bra. OS och en fantastisk dag med spännande dubbelfinal med silver för Simon Aspelin och Thomas Johansson och ett lysande nytt världsrekord på 100 meter.
Glädjer mig i SvD på morgonen åt en intervju med Maud Olofsson om en stor satsning på vindkraft från dagens 1.5 Twh till upp mot 30 år 2020. Passar utmärkt med Värmdöcenterns initiativ i budgetarbetet där vi kommer att driva på för vindkraft i kommunen.
Läser Mikael Holmströms perspektiv också i SvD om försvarspolitiken. Efter det som nu hänt i Georgien måste Sverige på ett helt annat sätt satsa på vårt eget territorialförsvar. Allt annat är ansvarslöst. Vad kan inte hända runt Nord Stream, gasledningen i Östersjön med de baltiska staterna som direkt har påverkan på t.ex Gotland och Sverige.
Håller också med Gudrun Schyman på AB Debatt om att vi måste "våga tala om EU". Om tio månader är det val till EU-parlamentet och inget parti talar om EU. S och m är skräckslagna för de EU-kritiska opinionerna i de egna partierna. Vi borde självklart få folkomrösta om Lissabonfördraget (EU-konstitutionen) men det vågar man inte av rädsla för att svenska folket, precis som Irland kan "rösta fel". Centerpartiet borde ha kurage nog att driva den frågan. Jag tänker i alla fall driva den i EU-parlamentsvalet. Det är bästa sättet att öka EU-intresset och valdeltagandet den 7 juni.
Skrivet efter att just kommit hem från en liten cykeltur till Emma.

Inga kommentarer: