fredag 22 augusti 2008

Möte på morgonen med mittenpartierna c-fp och kd.Vi måste vända på den negativa debatten i kommunen och prata om vad vi vill göra för medborgarna i stället för diskussioner om privata ekonomiska problem. Vi vill stärka mitten i Allians för Värmdö så att alla Allianspartierna bättre känner att de är med och också förbättra dialogen med oppositionen och allmänheten. Det är för mycket strid för stridens skull.
Sakfrågor som Skolan, barnomsorgen, äldreomsorgen, trafiken, ungdomarna och klimat-, energi och miljöfrågorna måste komma fram på ett mer positivt sätt. Vårt nästa tillfälle är i samband med budget för 2009 som vi nu arbetar med och räknar med att presentera i början på september.
För centern vill vi påskynda satsningen på spårbilar, genom att ta fram ett förslag om en spårbilsbana från Gustavsberg till det nya konstmuseet i Hålludden, satsa mer på förnybara energikällor som vindkraft och på ungdomarna i kommunen. Vi behöver till exempel också bygga hyresrätter.
Men min svåraste fråga är dock inte detta just nu utan en annan från Emma häromdagen: Farfar, vad kommer vinden ifrån...? Jag har lovat återkomma.

1 kommentar:

Mackan sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vind här går det att läsa om vinden, men vad vet jag om informationen hjälper :) ett fyndigt svar kanske vore "kommunfullmäktige" eller gud :)