söndag 21 oktober 2018

En trevlig resa med Hemmestatakören och Cinderella, Viking line till Åland Vi sjön för servitrisen på kvällsmiddagen "Uti vår hage" blev det och vi åt en fantastisk kryssningsdinner med krabba, räkor, havskräftor, mussslor...

Vi pratade om livet , om Värmdö, om politiken och oöm det blir någon regering för Sverige. Det trodde vi nog att det blir men det var många olika bud om vad som kommer att hända på måndag. Då ska statsminister Stefan Löfven redovisa vad han kommit fram till för Talmannen Andreas Norle´n. Själv vill jag gärna ha en  blocköverskridande regering med S,C,L som nu verkar vara Stefan Löfvens sondering.

Jag har fortfarande sista alternativet, med en bredare regering där Alliansen och de rödgröna bildar en sorts samlingsregering med varandras sex partier där V och Sd blir utanför.
Löfven och Kristersson skulle då kunna bli statsministrar två år i taget med Annie som vice under hela mandatperioden, möjligen med byte även där så att Jan Björklund också får två år som vice statsminister.. Det är verkligen det sista alternativet före extraval.

Läser att SD tonat ner sitt utträdeskrav från EU. Det är inget krav för att stödja en regering säger man och det är förstås en flört till M.
Man står kvar vid Svexit men säger att den frågan kommer längre fram, ungefär. Vet inte vad det betyder, men först ett nytt framförhandlat avtal med EU och sedan en folkomröstning om detta, verkar vara SD:s förslag.


Inga kommentarer: