lördag 13 oktober 2018

Kristersson och M lägger ett taktiskt utpressarförslag som tvingar Annie och övriga Alliansen att ta ställning ja, eller nej till att ingå i en Alliansregering oavsett vad Sd säger och gör.
Ett riktigt hårt utpressarförslag från Kristersson och M. Han har diskuterat en M, Kd regering utan att veta om han får stöd av Sd i ,riksdagen för den. C och L har sagt nej för han behöver ju stöd om den ska gå igenom. Annie har talat om att Kristersson inte varit tillräckligt envis i samtalen med S om en blocköverskridande regering.

Nu har Annie sagt att hon och L (fast det är helt C och Annie som driver på för C  är större än L och Björklund har låtit henne göra det) ska ta kontakt med Mp för att se om de är intresserade av ett samarbete. Det har inte givit något positivt svar och det har varit lite stiltje några dagar.

Sånt är farligt för nu återstår bara några dagar till tisdag då Kristersson måste lämna besked till talmannen Andreas Norlén om han har något regeringsförslag. Han har hård press inifrån och då kommer detta taktiska skickliga drag som Kristersson kallar 3-2-1 förslaget. C,L,Kd måste ge besked på måndag om de ställer upp för förslaget eller inte Ställer de upp blir de ju beroende av att Sd stödjer förslaget Säger de nej har de spräckt Alliansen är M:s taktik. Skickligt, men fult

I detta läge har M och Kristersson bollen och hela spelplanen. Svårt för C och L att komma med mitt förslag t.ex att bjuda in S till en blocköverskridande regering med M,S,C,L Det kommer nu ingen att svara på förrän Kristerssons förslag besvarats och blir det Nej från C och L går han vidare med M och Kd och då avgöras matchen denna gång i riksdagen. Varför tog man inte chansen? Varför?

Inga kommentarer: