tisdag 2 juli 2019

I Sverige ska man kunna svenska språket och svenska värderingar. sa Ulr Kristersson i sitt Almedalsanförande. Vill man inte det får man bosätta sig någon annanstans Inga tolkersättningar från staten efter en viss tid.
Han talade mycket om klassresor och att ställa krav på nyanlända, åtgärder mot hedersförtryck. Mycket är väl passat till Liberalerna och nyvalda ordföranden Nyamko Sabuni  Det var inte så pessimistiskt som det låtit tidigare. Det var däremot hårt mot invandrare och hela tanken är att det ska gå att få ihop med KD, L och framförallt SD. Det ska bli den nya moderatregeringen vid valet 2022.

Intressant att partisekreteraren Gunnar Strömmer tala om partiet ska presentera åtgärder för att göra Moderaterna mer generösa
och mindre dömande mot varandra, alltså andra moderater, men talade inte om hårt dömande mot väljare och medborgare.Rätten till tolkar skall inskränkas, Det ska inte tas bort, men det ska inte räcka under obegränsad tid. Här fick Kristersson omedelbart kritik av företrädare för Liberalerna som Anna  Starbrink regionråd i Stockholm som jag jobbat mycket med. Och jag förstår. Ska man  inte få tolk i sjukvården t.ex så innebär det stora risker vid felsägningar eller om man inte förstår varandra.

Inga kommentarer: