tisdag 2 juli 2019

Just sett och hört Jonas Sjöstedt, min gamle arbetskamrat under EU-folkomröstningen där jag var ordförande för Nej till EU tillsammans med Eva-Britt Svensson och J:onas var vice ordförande. Inte så bra tycker jag, för mycket 1800- , ja gammalt och bara tal om barn.
Inte ett ord om klimatet som är dagens huvudtema i hela världen. Ofattbart faktiskt. Det borde ha varit halva talet, nu ingenting. Och varför inte något om kärnkraften där M,KD och häromdagen L med Nyamko Sabuni återvände till kärnkraften och debatten på 70-,80-talen. Obegripligt att Jonas inte med ett ord nämnde detta.

Jona är inte ålig så. Han är engagerad och m,an lyssnar på honom men de som lyssnade på h,onom dewnna gång var gamla kommunister och socialister från länge sedan som säkert hurrade, men varför ingenting om i dag? Varför?
Nu packar jag ryggasäcken, eller det är inte så mycket att packa, men en reservskjorta, kalsingar, en jacka, en tröja och dagbok och dator i morgon bitti och lite pennor och toalettsaker som tandborste,,,.Sedan går bussen i morgon från Hemmesta Vägskäl 04.55, är inne vid Slussen 05.38 och bussen går från Cityterminalen 06.10. Därifrån åker jag, Bisse Alm som ordnat det mesta, Clarre Klingberg, Anna-Lena ? Berndt? till Nynäshamn och Visbybåten som går 07.55. I morgon är det Liberalernas dag med nye ordföranden Nyamko Sabuni och på torsdag är det Centerdagen med Annie Lööf . Ska bli , roligt, som vanligt.


Inga kommentarer: