fredag 31 augusti 2018

10 dagar kar till valet och det kommer en intressant debattartikel i DN av en gammal politisk sakkunnig i Mp Lennart Olsen. C, Mp och L bör ta ett samlat initiativ i regeringsfrågan.
Och sedan bjuda in M och S och se vilket av dessa som passar bäst in i C, Mp, L -förslaget för en framtida regering. "rent praktiskt kan det gå till så att de tre nyckelpartierna C, Mp och L snarast efter valet startar egna samtal och utarbetar ett eget utkast till grov regeringsplattform

När man enats om en sådan inbjuds de stora partierna S och M,
till samtal om att ansluta sig." sedan får man avgöra med vilket av dessa partier det finns bäst förutsättningar att få till stånd en mittenbetonad regering med.
Allt är bra i detta förslag som borde ha goda förutsättningar att kunna bli en hållbar regering, eller i varje fall bättre förutsättningar än många andra förslag som presenterats.

Bara en liten hake. Hur skulle mitten partierna C och L uppfattas om man direkt efter valet spräcker överenskommelsen med Alliansen om att bilda en Alliansregering?
Och hur skulle Mp uppfattas om Löfven får reda på att Mp förhandlar med C och L direkt efter valet vilket ju betyder att den "gamla" regeringen då inte har någon framtid. Ja, svara på dom frågorna.

Inga kommentarer: