torsdag 30 augusti 2018

Det största partiet ska vara regeringsbärande, säger Löfven. sn.se/nyheter.Kan han hålla det om SD blir störst?
Han kritiserar de borgerliga partierna för att hålla fast vid blockpolitiken och samtidigt överge principen att största blocket ska regera. Svaret är att både Stefan Löfven och Alliansen har fel, skojar eller inte kan hålla sina ord. Stefan Löfven kommer inte att stå fast vid sitt besked om SD blir största parti. Alliansen eller Kristensson säger att de ska regera även om Alliansen blir mindre än de rödgröna., Det kommer man inte att göra om man ska hålla sitt ord att inte bli beroende av SD

Om de rödgröna blir största block fortsätter Löfven
Ska han fortsätta som nu med Mp och V som stödparti och gemensam budget, eller ska han som han muttrat om flera gånger regera med C och L och bryta blockpolitiken. Men tror har verkligen att C och L bara sådär kommer till Löfven och bryter upp Alliansen?. Det blir spelteorier av valrörelsen. Det avgörande är naturligtvis vem som har möjlighet att få igenom sina förslag i riksdagen. Har man det så kan vi få en stabil regering med fler uppgörelser över blockgränsen om alla tar ansvar. Har man inte det blir man inte gammal och nyvalet väntar.

Detta tror jag
Både S och M kommer att göra dåliga val, precis som i Europa i övrigt. V och Jonas tar röster från S och SD och C tar röster från M. Inget av de två tidigare stora partierna har då något stark stöd för att kräva att bli regeringsbildare. Ska det bli som i Tyskland med en M-S regering? Visst. Men den blir inte heller långvarig. Kaos och nyval ligger nära om inte ansvar kommer före.

Inga kommentarer: