torsdag 11 september 2008

En ny dag. Tränar på morgonen, springer ut i skogen som vanligt. Mailen. DN, SvD. In till KOMPASS möte med Magnus Hunhammar och Per Janze om Ithaca NY konferensen. Vi går igenom våra anföranden, powerpoint, KOMPASSmöte, presskonferens. Fantastiskt roligt. Spårbilar kommer även om regeringen inte tycks säga någonting i budgeten och vi inte hört något om spårbilar i infrastrukturproppen heller. Tror ändå att både Åsa Tortensson och Maud Olofsson inser möjligheterna och att det snart kommer något...
Hem till världspolitiken i Värmdö. Komunledningsmöte om aktuella frågor på väg upp som Charlttendals förskola.
Möte med moderaterna om Allianssamarbetet och Jonas Nilsson. Fp-c och kd i den ordningen talar om att vi saknar förtroende för Jonas, att vi vill hålla ihop Alliansen och att frågan om Jonas framtid ligger hos moderaterna. Hans-Ove Görtz, moderaternas ordförande håller i mötet, och det gör han bra. Efter bara 40 minuter ajournerar han mötet och mittenpartierna går in till folkpartiets rum och moderaterna överlägger för sig. D0m är snabbare än vi. Efter bara 15 minuter återupptas mötet. Ordet går till moderaterna och Jonas Nilsson. Han meddelar direkt att han avgår som ordförande i kommunstyrelsen. "Har jag inte förtroende så avgår jag". Starkt och hedervärt. C-fp-kd understryker ånyo att vi vill hålla ihop Alliansen men att moderaterna måste ta ansvar för den fortsatta processen mot en ny kso. Det säger dom också själva att dom både förstår och vill.
Jonas går ut till pressen först och ger sitt besked. Han kommer tillbaka och tackar oss och vi honom. Vi går ut till radio Stockholm och NVP:s fotograf och svarar på telefon från tidningar som ringer.
Halvtid i politiken i Värmdö. Laget är detsamma men en ny lagledare väntar. Medborgarna har rätt att kräva mer av Alliansen och mer av samarbete i hela kommunen.
För övrigt var jag hemma en stund mellan mötena och skojade lite med Emma och tittade på några kort. Vinkade när Sonja och Emma åkte till Hemmestahallen och köpte blodpudding.

Inga kommentarer: