måndag 8 september 2008

Klockan är strax efter 22.00,måndag. Just hemkommen från kretsmötet med Värmdöcentern om budget och om Jonas Nilsson och samarbetet i Alliansen. Jag skriver inte här vad vi kom fram till, det skall vi säga när vi träffar moderaterna på torsdag kväll.
I går, söndag kväll, deltog jag i ett möte om Ingarö Seniorboende. Ett alldeles utmärkt förslag och samarbetsprojekt om kooperativ hyresrätt på Ingarö, utabetat av de som vill bo där i en bra demokratisk process. Det bästa av social ekonomi man kan tänka sig. Men vi har schabblat i Alliansen, eller säg moderaterna som har ordförandeskapet i samhällstekniska nämnden. Det har dragit ut alldeles för långt på tiden. Nu måste två beslut till snabbt; om detaljplan och om försäljning av marken till någon form av bruksvärdepris eller upplåtelse med tomträtt.
Vi har inte råd med fler politiska tillkortakommanden.
Nya förslag i Sverige om övervakning efter ett EU-direktiv. Datatrafik som mail och sms skall lagras i ett år hos alla de 385 milj innevånarna i EU. Räcker det inte med FRA-lagen? Måste vi gå på allt. Regeringen är i samma dåliga opinionsläge som Alliansen på Värmdö...eller tvärtom. Alliansen på Värmdö är i......Det finns två sätt att bedriva politik. Att göra bra saker och att undvika dåliga. Ska det vara så svårt.
Sänder ett presspapper om spårbilskonferensen i Ithaca, New York. "En oerhört positiv utveckling", säger jag med rapporter från hela världen om satsningar på spårbilar, New York, London /Heathrow, Polen, Korea, Dubai, Abu Dabi, Värmdö, Eskilstuna, Södertälje, Åre och ytterligare ett 15-tal kommuner i Sverige.
För övrigt hoppas jag att mina kontakter med näringsminister Maud Olofsson och infrastrukturminister Åsa Torstensson skall leda till att de satsar några av de 100 miljarderna i infrastrukturproppen på spårbilar. Vilken fantastisk exportutveckling för Sverige, ett land som kan stål, bilar och IT. Och, det är något att driva för Sverige som ordförandeland i EU hösten 2009.

Inga kommentarer: