fredag 5 september 2008

Skriver på mitt anförande om spårbilar i Ithaca, New York om tio dagar, under temat "Need for Joint Efforts". Roligt. Blir en fantastisk konferens som nu är uppe i 5-600 deltagare från USA, Australien, Europa, Indien, Kina, Korea, Abu Dhabi....Podcars kommer i världen och på Värmdö.
Informerar om nätverket KOMPASS, kommuner som prövar att satsa på spårbilar, där Värmdö är med. Bara på ett halvår har vi fått 10-talet medlemskommuner och i ytterligare 15 förs diskussioner om medlemskap. Och nu handlar det om att utbyta åsikter med resten av världen.
På vägen dig skalla vi stanna i Heathrow som byggt en spårbilsbana in till London som snart är färdig.Vi är ett 20-tal kommunpolitiker från Sverige och två från Värmdö, också Yvonne Blombäck (mp) som representerar SL. Nu måste vi verkligen påskynda en spårbilsbana i Värmdö och närmast ligger en Gustavsberg- Hålludden till Baby-björns konstmuseum.
Jag föreslår i talet att amerikanarna skall ställa frågor till presidentkandidaterna Barack Obama och John McCain som båda numera talar om "change". Are you prepared to change..to a modern, sustainable, transportation system like podcars?
Vi har samtidigt en jättemöjlighet under Sveriges ordförandeskap i EU hösten 2009 att driva på i frågan... Yes,we have. Let´s go to work. Need for Joint Efforts.ö
Går igenom det första seminariet med Carin Blomberg och Framtids-och klimatberedningen i kommunen. Också roligt. Tackar av Ulla Olausson, min handläggare på överförmynderiet sedan flera år tillbaka. Mindre roligt, hon har varit jättebra att samarbeta med, men skönt för Ulla... Kommunstyrelsens förberedande möte, lättsamt och positivt under Monica Petterssons ledning... och så A12 om budtgettexter där Göran Jansson knappar på
tangenterna..
Fredag:Mittenmöte om Värmdös framtid...Mindre roligt. Vi har alla medlemsmöten i början på nästa vecka där frågan får diskuteras... Vi är inbjudna till moderatledningen på torsdag kväll. Vi kommer.
För övrigt tycker jag inte Sverige skall ligga överst i ränteligan. Vår fria Riksbank utanför EMU borde kunna ligga ett par snäpp under ECB, men nu gör vi tvärtom.
kl16.20

Inga kommentarer: