onsdag 3 september 2008

Presskonferens om Alliansens förslag till budget klockan nio i morse. Mycket bra pressuppställning med Nacka-Värmdö posten, Mitt i Värmdö liksom Värmdöjournalen. Jonas Nilsson (m), Peter Bondesson( fp) Stefan Dozzi (kd) och Hans L (c) deltog. Jonas presenterade makron med bibehållet sparbeting på 54 milj för hela mandatperioden och målet om 2 procents överskott i budgeten för 2010. Vi satsar på nya förskolor för 120 milj kr, vårdnadsbidrag 1.8 milj, en speciell ungdomssatsning, upprustning av Värmdövallen, pengsystem för hemtjänsten, fler gång-,cykel och ridvägar och mer pengar till planer och VA.
Från centern tog jag upp att påskynda satsningen på spårbilar och att utreda
sträckan Gustavsberg - Hålludden till det nya konstmuseet som "Baby-Björn" skall bygga. Det är vi glada för att vi fått igenom. Jag tog också upp våra förslag om satsning på förnybar energi som solvärme och vindkraft som kan läggas in i översiktsplanen, Framtids- och klimatberedningens arbete och i framtida detaljplaner . Vi har också lagt in resurser genom stödpengar för att kunna möta höjda räntor och ökad arbetslöshet. Ingen skattehöjning under mandatperioden.
Gick bra, men frågan om samarbetet i Alliansen finns där under ytan.
Lunch på Glashuset och avtackning av Ulla Olausson, min närmaste medarbetare och handläggare på överförmynderiet under flera år. Ulla har gjort en stor insats och ofta fått arbeta ensam med mycket svåra frågor. All lycka nu när du kan bestämma dagarna själv.
Invigning av Mötesplats med arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin, Stefan Dozzi, jag själv och många fler från arbetsförmedlingen, försäskringskassan, arbetsgivarhåll, LO och vuxenutbildningen. Det handlar om en fysisk mötesplats inriktad på samverkan för en snabbare väg till arbete. Det är en unik satsning i Värmdö, inte minst satsningen på social ekonomi och socialt företagande. Det är långt mellan bra satsningar men det här är en som förtjänar uppmärksamhet.
För övrigt hämtade jag Emma på dagis i går som vanligt på tisdagarna och vi åkte till Grantomta kiosken och åt glass. När Åsa kommer och hämtar henne får vi höra att Emma kommer att bli storasyster till tvillingar en bit in på nyåret. Farfar till tvillingar, vad sägs om det?

Inga kommentarer: