tisdag 23 september 2008

Nu blir det mycket Värmdö om dagarna, och roliga saker också. I går invigde jag kommunhusets Matsal med stor pompa och ståt. Det handlar om social ekonomi och socialt företagande. 6-7 personer med funktionsnedsättning driver en matsal som kooperativ - en dagalig verksamhet för kommunens personal. Riktiga jobb som måste göras och glada människor som inte vill högre än att göra en insats.
På kvällen var det möte med A29-Alliansen inför budget. Gymnasiefrågan och förslag från c och kd om en utvärdering av beslutet genom en enkät till eleverna. Genomgång av alla yrkanden till kf-debatten om budget på onsdag. Tycker vi fått igenom våra förslag om spårbilar, förnybar energi, hyresrätter mm riktigt bra. Har också inställningen att goda förslag från oppositionen skall stödjas om de inte redan finns med i vårt eget förslag, vilket ofta är fallet i förslagen både från s och mp.
I går gick jag också igenom framtids- och klimatberedningens faktaseminarium om "klimatläget" i Värmdö med mina duktiga medarbetare Carin Blomberg och Marita Sirviö. Fantastiskt roligt med visionsarbete.
I dag tisdag har jag och Stefan Dozzi tillsammans med äldrevårdsminister Maria Larsson, som var väldigt bra, invigt Hamnen. Den första mottagningen i landet för barn,ungdomar och föräldrar med sociala problem i samarbete mellan kommunen och landstinget med psykologer, socionomer och specialpedagoger. En enkel första hjälp. Lätt att komma till och lätt att lämna utan att registreras. Kan bli något mycket bra.
Social ekonomi på kvällen med inledning av Peter Örn som lyfter lite på förlåten i förslaget till överenskommelse mellan staten och de idéburna organisationerna som presenteras den 9 oktober. Det är precis det som Värmdö håller på med DONA-projektet, Guldkanten på Gustavsgården, Stallkraft , IFD ideell förening Baltikum, Matsalen.... Det är ett måste att bli bättre på att lyfta fram det bra som vi gör tillsammans med föreningslivet.

Inga kommentarer: