torsdag 8 november 2018

Då har Trump haft presskonferens efter det amerikanska mellanårsvalet "What a victory" var budskapet. Ja, han har väl aldrig förlorat någon gång i sitt liv.
Trump  och republikanerna tappade majoriteten i representanthuset och det rejäl.. I dag när alla röster är räknade har demokraterna 222 av de 435 rösterna i representanthuset och det är en egen majoritet,
I Senaten gick republikanerna och Trump fram några röster och det handlar om ungefär 3-4 röster övervikt. Viktigt förstås men någon  "Big Victory" är det inte för Trump.

Valet betyder att han tappar stöd för sina reformer
och får svårare att lägga och få igenom egna förslag. Nu säger han att han kan styra med dekret och det kan han också, men det gör bara en försvagad president. Med ett litet starkare stöd i Senaten kan han sköte utrikes- och handelspolitiken ändå, men redan diskuteras i representanthuset att utredningarna om valfusk med Ryssland ska återupptagas och Trump har inte råd med några sådana förluster.

Jaga säger fortfarande, Trump avgår den 29 mars nästa år.
Inga nya besked i de svenska regeringsförhandlingarna. C och L, Lööf och Bjärklund säger fortfarande Nej till att stödja Kristersson som statsminister med en M, Kd regering som tar stöd av Sd Hedervärt och starkt Håll ut bara. Kristersson kommer att förlora i riksdagen. Efter ytterligare rundor kommer mitt förslag en bred blocjöverskridande regering med Alliansen + S,Mp allt närmare. Tå år var med Kristersson och Löfven som statsminister och Annie som vice under hela mandatperioden skulle visa ansvar Stärka Sverige och ge oss en handlingskraftig regering. Det gäller då att visa att man kan samarbete.

Inga kommentarer: