tisdag 20 november 2018

Säga vad man vill men Thereas May gör verkligen allt hon kan för att reda ut <Brexitkrisen  mellan Storbritannien och EU.
Jag känner stor sympati för henne i en hopplöst svår fråga. Tycker att hon  och Brexitfrågan trots den hårda kritiken på hemmaplan har gjort framgångar de  senaste tiden Det nya avtalet har fått kritik men nu ser det utr som om de flesta länder i EU har ställt sig bakom förslaget Avtalet kan bli i stort sett klart till helgens toppmöte. Den stora frågan är hur det går ,i Storbritannien där kritiken mot May främst i hennes eget parti avgör hela frågan.

I utträdesavtalet återstår nu  främst tre frågor, Gibraltars ställning, fisket och hur lång övergångsperiod som Storbritannien ska ha. Sedan kommer hur det går i Storbritannien.
Gibraltatarfrågan är mycket känslig.  Spaniens utrikesminister kritiserar avtalet som otydligt. Spanien  anser att det inte är en fråga för EU utan något som ska avgöras av Spanien och Storbritannien.

Sverige vill ha en så lång övergångsperiod som möjligt där många frågor ingår, inte bara handelsfrågor. Tycker jag är förståndigt
Det gäller terroristbekämpning, säkerhetspolitik och forskning med flera frågor.Det tycker jag är bra.
Det här bli de riktigt svåra frågorna, vad som ska ingå i relationerna EU-Storbritannien efter utträdesavtalet.

Det här visar bara att Brexit eller Svexit för Sverige inte är någon lösning på relationen till Bryssel. Hur mycket energi, tid, pengar, resurser, bråk och misstro har inte Brexit skapat.
Sverige ska i stället inom EU hårt arbetr för att stoppa EU-staten nu senaste med förslaget från Macron om en EU-armé som nu Merkel verkar stödja också. 
Precis som vi sa i folkomröstningen för 24 år sedan den 13 november 1994. EU kommer att utvecklas mot en federal stat och dit är vi på väg. Sverige bör satsa på att stärka samarbetet i Norden och Norden i EU för att balansera den utvecklingen. Det ska jag jobba för i EU-parlamentsvalet i vår som blir den 26 maj, oavsett om jag kommer att få stå på listan eller inte. Jag brukar inte få det....Inga kommentarer: