tisdag 13 november 2018

Oj, det blev lite glapp någr dagar här, men den stora frågan närmar sig nu om inte en lösning så åtminstone ett steg framåt eller bakåt
I morgon kl 09.00 röstar riksdagen på Talmannen Andreas Norléns förslag att utse Ulf Kristersson som statsminister och bilda en regering med M och Kd. Det betyder ett stöd av Sd i riksdagen för budget och andra beslut. Centern och Liberalerna sa Nej redan under vaö¨rörelsen vid åtskilliga tillfällen till en regering med stöd eller beroende av SD.

I dag meddelar ANNie Lööf definitivt att detta Nej står fast och ta Centern liksom Liberalerna kommer att rösta nej till det förslaget från talmannen. Media har verkligden ältat detta. I DN i dag går det att läsa ledare och artiklar som stödjer L och C i sina Nej. "Det är inte Björklund och Lööf som bryter sina löften", säger rubriken på DN: ledare.Inne i tidningen kan vi läsa en utmärkt kolumn av Margit Silberstein på samma tema med rubriken "Frågan är om ens Ulf Kristersson tror på sin egen strategi". Strategin att gå fram och ställa upp för en prövning som statsminister  med en M, Kd regering.

Ryggrad och hedervärt av Centern och Annie att stå fast och säga Nej och nu kommer hela dagen och  morgondagens riksdagsbeslut att dominera media och diskussionen i landet. Bra om Annie får ett sonderingsuppdrag efter Kristerssons haveri i riksdagen. Hon  och Centern vill försöka få en Allians plus Mp-regering. Kan bli svårt både matematiskt och praktiskt, men bra ändå att Annie tar på sig ett sådant uppdrag. Då närmar vi oss den sista kompromissen med en Allians regering plus Mp och S, med SD och V utanför. och med Löfven och Kristersson som statsminister två år var. Annie Lööf skulle bli en utmärkt balanserande vice statsminister i den regeringen. En regeringsdeklaration ska skrivas där de tunga frågor som måste beslutas under mandatperioden ska nedtecknas. Varför detta+ Jo, för att både Löfven och Kristersson ska få sin vilja igenom att bli statsminister, men i en kortare period och verkligen visa att de kan samarbeta.

Inga kommentarer: