fredag 16 november 2018

Oj i dag hände de t mycket. Träffar Lal Muhammad på bussen in till Centerns Seniornätverk på Landstinget. Vi pratar om hans och övriga ensamkommandes situation i Värmdö.
Mycket är oklart som boende och vad som händer för de som fått tillfälligt uppehållstillstånd, tut. Han ser verkligen framåt men är orolig för vad som ska hända efter skolgången och är inte nöjd med frisörlinjen han går på. Skulle vilja ha något som han kan inom byggnads, elektriker eller något annat hantverk.

Till Centerns Seniornätverk, ett utmärkt, informativt möte med professor Martin Ingvar som talar om att det är hela livscykeln som avgör hur vi lever på ålderns höst.
Kent Ivarsson och styrgruppen gör ett fantastiskt jobb för att stärka seniorerna i Centern där seniornätverk bör bildas i alla distrikt och vi måste få en seniorrepresentation i partistyrelsen. Den evigt aktiva Gunilla Hansson som sitter med i Folkkampanjens mot kärnkraft och kärnvapens styrelse är oroad över att det är svårt att få folk till styrelsens fortsatta arbete. Det vore verkligen inte bra om FMKK inte kan fortsätta sitt viktiga arbete, inte minst nu när Kd börjar tala om mer kärnkraft "för att minska klimatutsläppen", De förstår ingenting,

Hem och möte med Centerns kf-gupp om försäljning av kommunens fastigheter som kräver mycket underhåll och som kan sköts bättre av företag, Men vissa fastigheter i hamnen är delar av kommunens varumärke  och ska inte säljas.

Och så har jag punktering på bilen vid kommunhuset i Skogsbo och Kristina och Kicki hjälper mig med att spruta on skum i däcket så att jag kan åka hem. Ställer bilen vid bilfirman i Hemmesta och går hem.

Och kanske roligast av allt, Annie får sonderingsuppdraget för en ny regering av Talmannen Andres Norlén. Mycket positivt och hon talar om ungefär samma lösning som jag skrivit om på FB med Alliansen och S, Mp.
Hon är rätt person. och ska ta taga i sakfrågorna först. Helt rätt, det har inte prövats Två år var som statsminister för Löfven och Kristersson med en ordentlig politisk regeringsdeklaration med de sakfrågor som måste lösas under mandatperioden, är min tanke. Men sakfrågorna först.


Inga kommentarer: