söndag 18 november 2018

Nu är vi framme vid den 18 november, 69 dagar efter valet den 9 september.Vem trodde att det skulle ta så lång tid....och hur lång tid till blir det?


Så här skrev jag den 14 september. Något som jag också informerat partisekreteraren Michael Arthursson om. Men också tydligt sagt att detta är et förslag som ska komma uppförst i slutet efter olika sonderingar och och kanske prövningar i riksdagen. Det är ett förslag som ska komma upp när det inte återstår något annat än extraval.

fredag 14 september 2018

jag har två(tre) förslag till regeringsbildning
1. En tysk modell
med S-M samarbete men med en mittenpolitiker som Annie som statsminister .Alternativt att Annie blir vice ordförande under hela mandatperioden där Löfven och Kristersson byter på statsministerposten efter två år. Ansvar för Sverige med SD utanför.

2. Blocken får regera två år var med ett gemensamt regeringsprogram som görs upp innan första regeringen tillträder.

S-regeringen fortsätter regera med Löven som statsminister under de två första åren av mandatperioden. Därefter tar Kristersson över.

Hej Kerstin,
har diskuterat lite på olika håll och sänt nedanstående till Micke A i går.Men du är nog närmare verkligheten Vad säger du om detta förslag?
Hörde dig i morse på Sr i morse. Bra rätt igenom.

Ett förslag, eller en tanke:

En Storkoalition enligt Tysk Modell .
Blocköverskridande regering med rödgröna S,Mp och Alliansen M,C,L,Kd. V och SD utanför. Löfven är statsminister de första två åren och Kristersson de sista två, eller tvärtom. Annie är vice statsminister under hela mandatperioden. Kristersson och Löfven föreslår ministrar. Ett regeringsprogram skrivs fram med stora frågor som ska behandlas under mandatperioden (som du sa). Olika arbetsgrupper  tillsätts som kommer med förslag.

Du får ett blocköverskridande samarbete, V och SD hålls utanför, precis som S har haft det nu och precis som Alliansen vill. Du och Anders Ygeman håller ihop statsrådsberedningen. Med lite god vilja så...
Hälsn  
/Hans

Löfven och Kristersson tar två år var som statsminister i regeringen . Innan någon regering tillträder skrivs ett regeringsprogram med huvudpunkter kring vad som ska genomföras under mandatperioden, bostadspolitiken, migration/integration, ekonomi/skatter, klimat/miljö... Arbetsgrupper kan tillsättas kring dessa områden över blockgränsen. Ansvar för Sverige med blocköverskridande samarbete hela mandatperioden och SD utanför.



På FB den 18 november
Låt Annie Lööf sondera nu utifrån sakpolitik och tunga reformområden som skatter, migration, miljö-klimat, bostäder och arbetsmarknad. En 6-partiregering med Alliansen och de rödgröna, S och Mp bildas. Det blir en stark regering med egen majoritet, där SD lämnas utan inflytande. Motiv: S och M måste ta ökat ansvar där Löfven och Kristersson blir statsminister två år vardera. Annie Lööf kan bli vice statsminister. Alliansen håller ihop liksom de rödgröna. En regeringsdeklaration som prioriterar reformområdena bör kunna bli  handlingskraftig. Talmannen lottar om M eller S inleder regeringsarbetet.

Det kommer att göra Sverige världsberömt på politikermarknaden....Nytänkande kallas det för.

Inga kommentarer: