torsdag 22 november 2018

Detta blev dabens text på Bloggen. Hann se en del av Annies presskonferens i morse som drog ut på tiden, men hon fick Nej på de tre förslagen hon hade Så här såg de ut.

Annie får Nej på tre konkreta regeringsförslag med Alliansen och blocköverskridande samarbete med S och Mp. Hon lämnar en seriös och omfattande redogörelse över både sakpolitiken och regeringsfrågorna men nu får talmannen bollen igen. Norle'n ger besked l eftermiddag. M och S har det största ansvaret för en lösning.

Jag tyckte Annie gjorde en mycket informativ och grundlig presentation av förhandlingarna med de fem partierna utom V och SD. Det fanns inga öppningar från främst s och M som i alla lägen vill ha statsministerposten. Annie kan vara nöjd, men visst, det sätter  lite spår att inte ha lyckats med det hon tog på sig, att sondera, och som hon också ville ha. Hon fick en fråga på presskonferensen om hon hade tagit upp möjligheten att hon själv skulle bilda regering. Hon svarade att det hade hon tagit upp men fått nej också där från både Löfven och Kristersson.

Talmannen  ställde in sin presskonferens i eftermiddags.Vet inte varför, vill väl fundera lite mer på vad som blir hans nästa drag. Löfven igen är min gissning, om Löfven vill. Han ställer inte upp om han riskerar att förlora en gång till har han sagt Också klokt.

Mitt förslag närmar sig hela tiden Allians och S,Mp där Löven och Kristersson delar på statsministerposten två år vardera med Annie som vice statsminister under hela mandatperioden

Inga kommentarer: