måndag 14 januari 2019

I dag blir det Jonas Sjöstedts dag i etern. Nu är klockan 1045 och vid 12-tiden har han pressträff och ska tala om hur Vänsterpartiet ska rösta i regeringsfrågan.
Det är inte lätt sak för v heller. Ska man stödja en Löfven-regering med kraftigt liberala inslag eller ska man rösta Nej. Om man röstar Nej kommer talmannen sannolikt att föreslå Kristersson en gång till och då kan V få en riktig högerregering.Eller ett nyval som V får hela skulden för och tappar röster.

Jag tycker att formuleringen i S;MP;C;L-uppgörelsen "Denna överenskommelse innebär att Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden" ska strykas. Den är onödig, den ä provocerande och gränsar till yttrandefriheten "Håll käften Jonas, du finns inte med i den här uppgörelsen". Om den finns kvar fär risken stor att Jonas och V röstar nej till uppgörelsen i riksdagen på onsdag.
Detta har jag skrivit på FB i dag och också föreslagit Annie att ta kontakt med Jonas i frågan.


"Stryk denna formulering" i S,MP,C.L-uppgörelsen, så får vi igenom den." Denna överenskommelse innebär att Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden". Den är onödig, provocerande och kan stoppa hela uppgörelsen.Annie - ta kontakt med Jonas, ni har ju bra relationer."

Inga kommentarer: