onsdag 30 januari 2019

Så var det då partiledardebatt i riksdagen, den första denna mandatperiod efter januariavtalet.
Det är ett nytt politiskt landskap, hördes från många håll. Löfven angreps t.ex från både vänster och höger. Jonas tog stor plats i debatten och kritiserade Löfven hårt för marknadshyror, privatiseringar, borttagen värnskatt och försämra anställningstrygghet med borttagna turordningsregler'Jimmy Åkesson kritiserade Löfven för de sänkta  skatterna, där höginkomsttagare tjänar mest. Det var inte detta Löfven sa i valrörelsen. Kan man lita på Löfven i framtiden. Säger en sak gör något annat. Man kan alltid lita på S, säger Löfven. Nu har vi ett nytt politiskt landskap-

Ulf Kristersson, M höll också hård örofil och kritiserade L och C för uppgörelsen med S och Mp
Han kallade uppgörelsen "De ovilligas koalition" och undrade över hur det ska se ut under mandatperioden där  L och C är både samarbetspartier och i opposition.

Själv tycker jag Löfven gjorde en bra insats. Han är ingen ideolog och visionär men en praktiskt handlingman och bra förhandlare.
Mp företräddes i dag av Gustav Fridolin som också avtackades av samtliga andra partiledare för sin tid som språkrör. Han avgår på Mp.s kongress i maj. Jag tycker inte han varit så bra om jag hade föresatt mig, men klimat och skola har han drivit hårt och han var nöjd med det själv. Intressant att se vad han nu skall göra. Återgå till läraryrket säger han, folkskollärare alltså som han påpekat varenda gång det varit debatt om skolan.

Inga kommentarer: