torsdag 24 januari 2019

På första fullmäktige efter Nyår och det var mycket frågor och interpellationer från S och V. SD hade inte något, trots 7 mandat nu.
Roligt att se våra främsta företrädare i Centern, alla kvinnor, Kristina lång, Miranda Ahlers, Anette Arebo på scenen. Själv satt jag där med mina kryckor och hade lite svårt att komma upp från stolen. Skrämde inte heller någon från talarstolen i dag, trots att det fanns ämnen att diskutera som Vänsterns motion om y-timmars arbetsdag.Den avslogs av oss i majoriteten, men det fanns många som såg poängen i förslagen men de måste genomdriva på ett annat sätt.

Om kommunen skulle införa sex timmars arbetsdag med bibehållen lön skulle det konkurrera ut flera av de privata företag inom omsorgssektorn som vi har, Hemtjänst, äldreboenden, privatskolor.Det var ett av de tunga argumenten.Forskningen visar heller inte att sjukskrivningarna och stressen minskar fick vi också höra. Det finns mycket som talar för motiven bakom 6 timmars arbetsdag, men lösningen är inte bra. Jag vill ha mer av flexibel arbetstid, med rätt att jobba så mycket och så lite man vill under olika perioden i livet. En mer generella lagstiftning som stödjer detta och sedan förhandlingar mellan fack och arbetsgivare.

Inga kommentarer: