tisdag 23 april 2019

Det var lite svårt att hålla tempot i bloggen i Lofsdalen med 13 personer och en vovve runt omkring som ville göra en massa andra saker, Hej då Lofsdalen och tack för en fin Påsk.

Blir bedrövad av Sri Lanka. Jag var där och firade Sonjas systerdotter Marias 60-årsdag för två år sedan och oj vad tragiskt att behöva bli påmind om det inbördeskrig som pågick i tio-tals år.
Det var ett krig mellan  regeringen på Sri Lanka och de tamilska tigrarna som handlade om en delning av landet som tamilerna ville. De ansåg sig diskriminerade av de buddhistiska ledarna i regeringspartiet och ville skapa en egen stat i norra Sri Lanka där de flesta tamiler kom ifrån.Många av dem var hinduer.

Ingen vet riktigt vem som står bakom,
men vi får höra namnet på olika terrorgrupper hela tiden. Men åtta attentat på sex timmar är inget som någon enkild lite lika terrorist organiserar. Det är djupare än så. mycket djupare.Bara det inte pånyttföder det gamla inbördeskriget- Gud förbjude.

Och så ska Moderaterna riva upp energiuppgörelsen med fem partier. Hur otroligt korkat det är både sakligt och politiskt.
Sakligt eftersom satsningen på förnybart och fossilfritt är större än någonsin i hela världen. Klimatproblemet  måste lösas snabbt och kan inte vänta på ny kärnkraft som tar 20-30 år. Riskerna med säkerhet och slutförvar finns kvar och kärnkraften som inte bär sina egna kostnader. Om man har tänkt sig en nysatsning på Alliansen till 2022, så glöm kärnkraften. Sluta med det där.

Inga kommentarer: