måndag 8 april 2019

Roligt att Centern fick så mycket som 17,0 procent av rösterna i  omröstningen i kommunvalet i Falun.
Det tycker jag visar en viktig sak, att Centern trots allt som hänt med  regeringsförhandlingarna och januariavtalet har en stabil grund att stå på. Kommunval är svåra att jämföra mer riks, men i Falun är Centern med i majoriteten och om vi hade gått bakåt på riks så hade det säkert hörts i Faluns kommunval också.

Svante Axelsson är en av våra absoluta bästa miljösakkunniga som nu är nationell samordnare för Fossilfritt Svrige
Han beskriver i dag i DN läget för transportsektorn och möjligheterna att nå Sveriges mål om att utsläppen från växthusgaser ska minska med 70 procent till 2030. Ser illa uat om man bara tar det sista året där utsläppen i transportsektorn ökade under 2018. Svante Axelsson är en positiv realistisk optimist som jag haft en del att göra med i kärnkraftsdebatten. Han pekar på tre områden som vi måste kraftsamla kring . bränslebytet, elektrifieringen och effektivare transporter. inblandningen av biodrivmedel i bensin och diesel, elbilar och utbyggnad av elstolpar och effektivare transportsystem i stadsmiljöerna t.ex.

Den största påverkan får naturligtvis samarbetet och politaiken på EUuropeisk och internationell nivå och här händer det verkligen mycket.
Jag är positivt överraskad och ser verkligen vad som händer i alla länder i världen utom i USA. Vilket inte är sant. Det är hos Trump det inte händer något, men det händer massor o delstaterna i USA som Californien med flera. Jzer
klimatet som huvudfrågan  i sakpolitiken i EU-valet. För EU framtid är det den stora sakfrågan men för EU:s utveckling är extremismen och högernationalismen det riktigt allvarliga som jag skrivit tidigare. Får en nationalistgrupp vågmästarställning i EU-parlamentet kan framtiden  efter den 26 maj se mycket dyster ut. Centern har här stora chanser att ta ledningen inte minst med Emma Wiesner som är mycket välorienterad i frågan och drivande.Jaga stöttar Emma och hoppas hon kommer in i EU-parlamentet, tillsammans med Fredrik Federley som säkert behåller sitt mandat.

Inga kommentarer: