måndag 1 april 2019

Helg med möten, fredag med Seniornätverket och lördag med länsceentern distriktsstämma 9 -8
Mycket roligt att så många Center Seniorer kom på Seniornätverkets möte  på Centerns riksorganisation på Stora Nygatan i Gamla stan. Kent Ivarsson och Solveig Zander håller föredömligt  nätverket och vi var 55 personer om man ska följa närvarolistan. Här är några "gamla" centervänner som  deltog; Cristina Rogestam, Dan Öjvind Gasstorp, Håkan Larsson, Stig Davidsson, Bengt Ericsson, Margareta Cantell, Gunilla Hansson, Christdina linderholm, Göran Råsmar, Bertil Alm,Åke Sandström, Olle Edblom, Görel Thurdin, Fredrick Federley, Sofia,Nilsson, Lars Weinehall Stina Wernersson, Thomas Lind, höll i allt praktiskt kring mötet.

Lars Weinehall höll ett mycket intressant anförande om Hälsa på äldre dar.
 Hur vi arbetar för att förenbygga och förbättra hälsan. 2 milj väljare är seniorer. F Federly beskrrev läge inför U-valet där kampen mota den högernationalistiska partierna blir viktig, liksom klimatet och hn tog själv upp, myket kring jordbruksfrågorna, antibiotikan. Han kommer att göra ett mycket bra val, reser runt hela landet ochvar med dagen efter också på Centerns distriktsstämma.

Viktigaste frågan att Seniornätverket får representation i Centerns partistyrelse preis som CK, CUF occ Centertudenter.

Och sedan blev det distriktsstämma, heldag med Centern i länet. 
Också där träffade jag den alltid glada Gunilla Hansson igen som var på stadens stämma i lokalen intill på Läkarhuset vid Odenplan..Hann också byta några ord med Olof Johansson som höll ett anförande på stadens stämma.
På distriktsstämman höll ja ett anförande om min motion om  klimatfrågan, ungefär så här,
På klimatmötet i Katowice i Polen i dec beslöts att alla länder skulle ta fram en regelbok för hur m an ska uppnå Parisavtalet om man 2 helst 1,5 graders uppvärmning av växthusgaser. Regelboken skavisa hur staten ska nå målen.
Mitt yrkande var följande; Stämman uppdrar åt partistyrelsen
att föreslå regeringen att efter behandling i riksdagen utarbeta en "Regelbok" hur Sverige ska uppnå Partis avtalet från 2015. Poängen med detta är att det inte bara får vara regeringen som lägger fram sittförslag utan det ska diskuteras i riksdagen av övriga partier. Det ska sedan komma upp på nästa klimatmöte som ingen vete när och var det blir. Brasilien har varit på tal men där vill ju högerpresidenten och Trumps kompis Bolsonaro hugga ner Amazonas regnskogar och det hade väl inte varit så lämpligt.
Stämman instämde i intentioner på min motion. Jag är dock lite besviken över  att man inte biföll den helt. Men så går det till ibland i politiken.
Kristina Lång oh jag argumenterade för vår Miranda Ahlers i distriktsstyrelsen och det gick igenom och hon fick ett mycket starkt stöd. Roligt.



Inga kommentarer: