måndag 29 april 2019

Jimmy Åkesson anpassar sig mer och mer i EU-valet för att kunna ingå i en regering i Sverige. Han byter EU.grupp och han säger till lämna EU.
Systerpartierna i Danmark och Finland har gjort gemensam sak med italienska Lega Nord utan atta diskutera frågan med SD. "Jag är besviken och jag är tagen på sängen",säger han i DN i dag. Det betyder att han inte tänker gå över till EFN, den partigrupp som Marine Le Pen med sin Nationell Samling dominerar. Huvudmotivet tycks vara att dessa partier är mer ryssvänliga och det är SD tydligt emot. Nu vill Jimmy närma sig de mer traditionella konservativa rörelserna i EUropa. Precis som har har ambitionen att göra i Sverige efter inför nästa val.

Och moderaterna tar fraM sex förslag för en ny skattereform i sin vårbudget. Polisen ska få Ökade resurser med 370 miljoner, liksom psykiatrin,yrkesutbildningen och klimatforskningen.

De sex förslagen är
Drivkrafter för full sysselsättning.
Inte oväntat, inte kontroversiellt
Fullt finansierad reform
Självklart
Gynna flit och förkovran
Är det någon som är emot
Företagande och entreprenörskap för högre tillväxt
Samma här, någon emot
Hållbahet och sammanhållning
Nej till flygskatt och höjd bensinskatt. Inte bara flytta utsläppen utan höjda miljöskatter som minskar dem. Bra, Lite vagt men, inte något sensationellt.

Rut, rot,  avkaffandet av förmögenhets., arvs- och gåvoskataten, och fastighetsskatten ska vara kvar
Diskuterar GÄRNA EN SKATTEREFORM MED DE FYRA PARTIERNA BAKOM JANUARIÖVERENBSKOMMELSEN..Det var väl ändå lite oväntat men positivt får man säga.

Inga kommentarer: