fredag 5 april 2019

Sverige svänger alldeles rätt och ställer sig bakom den europeiska åklagarmyndigheten Eppo.
Om det är något vi ska verka för i EU så är det ju att samarbetet fungerar bättre. Det fungerar inte bra om över 30 miljarder kronor försvinner ur EU:s totala budget varje år i korruption och bedrägerier. Det kan om man räknar procent 2.4 se lite ut men om man räknar de procenten på de 1400 miljarderna i EU:s totala budget så blir 30 miljarder en otrolig siffra. Och till EU:s budtet betalar alla medlemsländer och Sverige hör till de läder so  i procent betalar mest med sådär 50 miljarder kronor som du och jag betalar in till EU varje år.

Men Lindqvist, du är ju gammal Nej-säjare till EU  du vill väl inte att EU ska syssla med en massa saker som vi bättre kan sköta själva.
Nej det vill jag inte, men nu är vi medlemmar i EU sedan 1995, snart 25 år tillbaka och då måste vi naturligtvis se till att EU fungerar så bra som möjligt, EU. Och det handlar naturligtvis om att se till att de pengar vi skjuter till varje år används till rätt saker. Där behövs verkligen mer samarbete. Men ingen EU-stat med egen arme och egna skatter som vi nu hör föreslås inför EU-valet den 26 maj. Mer samarbete på EU:s kärnområden men ingen EU-stat.

Inga kommentarer: