onsdag 10 april 2019

Så presenterar då finansminister Magdalena Andersson vårändringsbudgeten och alla partier och media kommenterar. Centern är vinnaren hörs ofta.
Och jag måste säga också att Centern har haft stora framgångar i förhandlingarna ,om vårändringsbudgeten. Stora satsningar görs på lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar för att snabbt komma till jobb. Se största satsningarna någonsin på sådär 750 miljoner kronor på klimat och miljösatsningar för att minska utsläppen av växthusgaser.

Det handlar om ökade krav på industrin för minskade utsläpp och det är stora satsningar på laddstolpar och en ergieffektivisering . Sverige sk vara fossilfritt år 2045. Detta är bra för klimatet men det är också¨bra för jobben som blir fler och som vi inte hör å mycket om,

Väldigt positivt är satsningarna på vindkraft och solenergi, som solceller. Här drog ju M-KD budgeten ner men nu återställer vi det och det är i hög grad Centern som drivit detta.
Satsningarna på solceller drogs ner i M-KD budgeten  så att stödet många miljoner drogs in och stödet till den enskilda fastihetsägaren minskade från 30 till 15 procent. Det har betytt att många som satsat på solceller, som vi nu gör på vårt, hus, inte har fått något bidrag. Nu ökas stödet till 20 procent av totalkostnaden för den som sätter upp solceller och samtidigt tillförs ytterligare 300 miljoner.

Centerns satsningar på landsbygden med stöd till alla de jordbrukare som hårt drabbades av bränderna förra sommaren nu får ersättning.
Ja det är bara några saker. Jag tycker att möjligheterna  för Centern att peka på vad som går att göra i Svensk politik har ökat med januariuppgörelsen. Både tala om vad vi fått igenom där och sedan vara fria att arbeta för nya saker.

Inga kommentarer: