söndag 28 januari 2018

Afghanistan är ett tragiskt dödshål med terror och sprängningar bara med dagars mellanrum
trots stora fredsinsatser.
Det är fruktansvärt tragiskt att det fortsätter med terror och sprängdåd i Afghanistan. Nu i går dödades 95 personer av en bomb gömd i en ambulans i Kabul och ytterligare 163 personer ska ha skadats. Vem vinner på detta? Någon? Och för några dagar sedan var det Rädda Barnens anläggning i Jalalabad som attackerades vid den pakistanska gränsen.Förra helgen attackerades ett hotell i Kabul och 30 personer dog. Vem vinner på dödandet? Vad vinner talibanerna på det? Hur får vi stopp på det? Vi, världen, måste återfå det afghanska folkets förtroende.

Förintelsens offer hedrades i går över hela Sverige och hedervärt att statsministern deltar.Positivt överraskad att Gunnar Hökmark arbetar så intensivt mot antisemitismen.
Han fick mottaga ett pris i går på Förintelsens dag för just sitt arbete mot antisemitism och rasism. Jag kände inte till detta och blev mycket positivt överraskad när jag läste och hörde om det. Bra Hökmark. Han kritiserar kartellen av auktoritära ledare som Putin,Orban, Erdogan och Trump.

Dit kan vi också räkna den Putinvänlige presidenten i Tjeckien Milos Zeman som i går blev omvald till president i tjeckiska valet.
Här växer främlingsfientligheten och beundran för Putin. Varför växer det fram sådana ledare och ännu allvarligare, Hur kommer det sig att de får så stort stöd? Det är ju folken som röstar fram dem.
Vad har hänt i världen?



Inga kommentarer: