lördag 27 januari 2018

Trump i Davos, lite mer anpassat, men det är fortfarande "America first" även om det inte betyder "America alone"
Ett kort tal där han berömde sig själv för att ha stärkt Amerikas ekonomi, minskad arbetslösheten, sänkt skatterna. Jag är här för att leverera ett budskap, sa han. Det har aldrig funnits en bättre tid för att anställa, investera och växa i USA. Välkomna hit alla affärsmän, vi är öppet för affärer. Och det var ganska många sådana närvarande på Davosmötet. Fniss från salen, tyst under talet och spridda applåder. Inget Merkelmottagande, inget Macronmottagande.. Det är ju inte WEF, World Economic Forum, det är ju America Economic Focus..
På plussidan kan man ändå säga att han kanske inte försämrade sitt rykte som isolationist,mot frihandel och globalisering,om det nu går....

En utmärkt artikel i dn.se/debatt av Finlands utrikesminister, sannfinländaren Timo Soini,
Lyssna bara; Finland och Sverige har en relation som är unik, länge var vi samma rike, vi kommer aldrig glömma svenskarnas devis - Finlands sak är vår, ett samarbete Finland- Sverige är viktigare än någonsin, vi har samma syn på Nato som vi kallar 29+2, Sv och Fi bilaterala samarbete är ett viktigt kapitel, säkerhet är mer än försvar, vi känner varandra, litar på varandra, vi får bättre resultat tillsammans, Sverige är Finlands naturigaste och viktigaste enskilda partner i utrikes- och säkerhetspolitiken.
Vem slår detta? Ta vara på det säger jag och fortsätt Hultqvist bilaterala samarbetslinje med Nej till Nato.

Inga kommentarer: