söndag 7 januari 2018

Natomotståndet ökar i Sverige, ett trendbrott. Det är sensationellt med tanke på den osäkra omvärlden omkring oss. Hultqvists försvarspolitik slår igenom
Med det menar jag förhandlingar och försvarsavtal med USA, Finland, Storbritannien, samarbete med Nato men inget medlemskap. Bra, säger jag. Här blir konflikten inom regeringen  om vi ska skriva på FN-avtalet om stopp för kärnvapen som Margot Wallström redan gjort, preliminärt. En statlig utredning har tillsatts och beslut kommer inte förrän efter valet. Det är nog klokast för regeringen att undvika en Nato-kärnvapendebatt under valrörelsen.

Själv säger jag tydligt Nej till kärnvapen liksom till Nato-medlemskap 
eftersom Nato har många kärnvapenländer som USA, Storbritannien, Frankrike.... I detta läge kan det vara klokare att se till Sveriges bästa ur säkerhetssynpunkt ät att skriva på ytterligare ett avtal, förutom TTIP-avtalet mot kärnvapen som vi redan skrivit under, men vi avvakter utredningen...

DN/Ipsos opinionsundersökning visar att Natomotståndet ökar liksom förtroendet för Sveriges försvarsförmåga. 57 procent tror att Nato skulle hjälpa Sverige ändå.
Det verkar vara ånga som då tycker att vi inte behöver gå med. Det är också starkt stöd för mer resurser till försvaret och det är Hultqvists linje. Att rust upp Sverige är den viktigaste försvarsfrågan och samarbetena med USA, Finland, Norge, Storbritannien och Nato ska fortsätta, men inte Nato-medlemskap. En mycket bestämd försvarslinje som uppenbarligen har svenska folkets stöd, och där ingår jag.

IS har förlorat i stort sett allt"kalifat", territorium men tro inte segern mot IS har stoppat terrorn. Tvärtom, det är den man ska satsa mer på nu i andra länder.
Här satsar IS i Libyen, Egypten, Afghanistan, Filipinerna... Kampen är inte över.

Mental stabilitet och att jag är Jättesmart är mina bästa tillgångar i livet säge Donald Trump om ritiken mot honom.
Uttalandet i sig visar väl visar väl att så säger inge stabil och smart person.

Inga kommentarer: