söndag 14 januari 2018

Så kommer det nya rubriker i vardagsmedia om att Sveriges armé är chanslös vid ett angrepp dn.se/nyheter
Det är Dagens Nyheter som skriver flera sidor om detta inför Folk och försvarskonferensen som inleds i Sälen i dag. Den som säger detta är generalmajoren och tidigare arméchefen Anders Brännström,
Verkligheten stämmer inte överens med ambitionerna, Förbanden har inte övat och krigsdugligheten är låg. Vi har vänt nedrustningen och rustar nu upp men målet om två krigsdugliga brigader är omöjligt att nå, säger han.

Nu är det Folk och försvarskonferens och i Sälen och det är naturligt att försvarsfrågan diskuteras. Jag ser bara framför mig att DN som hårt argumenterar för medlemskap i Nato taar chansen och hänger på.
Det nya temat från försvarsberedningen om dagsläget för säkerheten är att "Ett väpnat angrepp kan inte uteslutas". Det är en ändring  från 2014 då  det lät så här: "...ett riktat angrepp på Sverige är osannolikt." Hotbilden har ökat och då är Nato lösningen,

Men så är det inte alls. DN/ipsos senaste mätning visar att majoriteten mot ett medlemskap i Nato har ökad och ...
Åsa Lindestam v ordf i försvarsutskottet håller med. "Samarbete är bättre än att bli Natomedlem" är hennes tema och också mitt. Gör inte Natofrågan till en stor valfråga. Håll kursen och håll gränsen.

Inga kommentarer: