måndag 29 januari 2018

Kamprad lämnar jordelivet men inte hans insatser för IKEA, Småland och Sverige. Entreprenörer och fritänkare är viktiga. Han är den största.
Ett fantastiskt engagerande liv, en stor entreprenör och föregångare. Han är kanske den svensk som är mest känd i världen. Nazikopplingarna var naturligtvis inte bra, men med både mamma och pappa som Hitleranhängare är det lätt att förstå..Han har bett om ursäkt.

Bra artikel av Annie Lööf och Johan Hedin om kampen mot brottsligheten. Ingen militär utan insatser på fältet, med lokalpolis, kommuner, civilsamhälle och nolltolerans mot brott. New York kan bli förebild.
Starta upp i några områden och testa idéerna där, nolltolerans, uppföljning, utveckling av områdena, ansvar, ledarskap, minska utanförskapet-.Hårdare tag, ja men viktigare att komma åt orsakerna; arbetslöshet,utanförskap, brist på framtidstro. Bra, helt,enkelt.

Karolinska sjukhuset kommer att förfölja Alliansen i hela landstingsvalet, kanske också på  riksnivå. Något samlat måste göras från landstingsledningen och M och Fp bär huvudansvaret.
Det går inte en dag utan nya negativa uppgifter om KS, 257 miljoner i konsultarvoden till Boston Consulting Group varav 57 saknar fakturaunderlag. Underkänt säger varenda läsare.

Nato utredning  visar ryskt informationskrig mot Sverige.  Vi ska inte låta oss skrämmas. Det är Nato det handlar om.
Och tydligen också rysk kritik mot Sv-Fi samarbetet på försvarsområdet, Låt Ryssland hålla på, vi bestämmer själva. Niinistö som vann presidentvalet med över 60 procent nämnde knappt Nato i sin kampanj. Följ Finland, inte för ryska hot utan för att det gagnar både Sv och Fi att samarbeta mellan länderna men stå utanför Nato.

Inga kommentarer: