fredag 26 januari 2018

Dött lopp i valet kan baryta blocken, skriver dn.se/nyheter i dag med 145 för vardera blocket och 59 för Sd.
Så ser dagens siffror DN/Ipsos ut men det vore mer än en stor sensation om de siffrorna ser likadana ut den 9 september. Att Centern tappar lite och nu har 9 procent är inte underligt heller. Moderaterna går upp med Kristersson och det är också både väntat och naturligt efter Batras nedgångar. Ingenting klart förrän alla röstat....har ni hört det förut?

Och Margit Silberstein skriver en hel lång ledare om Annie Lööf och Centern. Centerledaren kommer att granskas ju mer valet närmare sig, skriver Silberstein.
Jag ser ledaren som mer positiv än negativ, även om artikeln skriver om att Annie Lööfs magi var till låns  och att glansen har fallit. Centern säger Nej till samarbete med SD och det ska vi hålla. Annie får också positiv reaktion de tydliga och djupa inifrån kommande reaktionerna på "metoo". I stort bra för Centern och Annie, säger jag.

Svenskt flyg ska ta fram en färdplan(flygplan...ha) för fossilfritt flyt 2030, och med biobränsle kan det gå riktigt snabbt, dn.se/nyheter
En mycket bra artikel, inte minst för Centern där det är biobränsle som ska in i flygplanen precis som vi talat om. Det är Fossilfritt Sverige med tidigare ordföranden i Naturskyddsföreningen Svante Axelsson som jobbar med detta och här bör Centern som första parti snabbt ställa sig bakom detta,. Vi ska tala om att "det här vill vi satsa på". Flygfrågan blir stor och viktig i valet.


Inga kommentarer: