söndag 23 december 2018

Jag kan inte låta bli att skriva några rader om den mycket kompetenta Talmannen Andréas Norlen som i dag intervjuas i DN
Ja, det är inget enkelt uppdrag och svårare i år än på mycket länge. Han har den diplomatiska, juridiska och politiska bakgrunden. Den har han också haft användning av och kompletterar med att läsa om alla tidigare talmän efter den nuvarande regeringsformens tillkomst. Han har medvetet hållit sig utanför samarbete med Moderaterna i riksdagsgrupp och på "Julfest" för att inte riskera att bli kritiserad som moderatpolitiker och en som verkar för Kristensson i striden med Löfven om statsministerposten,

Nu har han lämnat sonderingsuppdragen
men i stället givit statsministerkandidaterna Löfven och Kristersson att var och en eller tillsammans undersöka möjliga regeringskonstellationer. Han inser lägets "allvar" i närheten av ett misslyckande och ett hotande extraval som han inte vill ha och vill verkligen att den tredje statsministeromröstningen ska leda till ett resultat.

Jag har skickat förslaget att föreslås en bredare regering med Alliansen och S.Mp där Löfven och Kristersson blir statsminister två år var och Annie vice statsminister.
Visst, det kräver verkligen samarbete mellan Löfven och Kristersson att sitta i samma regering med ett gemensamt regeringsprogram men det kan inte vara omöjligt Gossarna får helt enkelt bestämma ,sig för att samarbeta och a ansvar för landet. Så omöjligt kan det väl inte vara,, Båda för som de vill ,men under lite kortare tid,,,ha,ha.

Inga kommentarer: